Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Diensten:
De Biergondiër

Wat is een Diplom Biersommelier?

Wat is een Diplom Biersommelier?

Wat kun je verwachten van een Biersommelier

Voordat de internationaal erkende titel Biersommelier gedragen mag worden is er een intensief studietraject aan vooraf gegaan. Kennis en vaardigheden van een Biersommelier zijn dan ook van hoog niveau.

Afgestudeerde biersommeliers zijn experts op hoog niveau in alles wat met bier te maken heeft: biersensorische analyse, biercultuur, de achtergronden van bierstijlen en de presentatie van bier in de gastronomie. Ze staan ​​voor diversiteit, traditie en innovatie.

 

Wat gecertificeerde biersommeliers beweegt, is de fascinatie en interesse in de oudste culturele drank ter wereld. Hun doel is om als schakel te fungeren tussen de producent ende consument en om de zintuiglijke kenmerken van het bier over te brengen.

 

In de opleiding tot gecertificeerd biersommelier wordt met passie bierkennis bijgebracht en wordt het zintuiglijke systeem diepgaand onderzocht. Om de titel Diplom Biersommelier/ en de zilveren speld te mogen dragen, moeten de deelnemers aan de opleiding talrijke schriftelijke en praktische proeven afleggen.

 

Na het voltooien van de training moet elke gecertificeerde biersommelier zijn opleiding voortzettenen zijn zintuiglijke vaardigheden trainen. Enerzijds om het geleerde te consolideren en verder te ontwikkelen en anderzijds om uw specialistische kennis up-to-date te houden.

Afgestudeerde biersommeliers zijn experts op hoog niveau in alles wat met bier te maken heeft: biersensorische analyse, biercultuur, de achtergronden van bierstijlen en de presentatie van bier in de gastronomie. Ze staan ​​voor diversiteit, traditie en innovatie.

 

Wat gecertificeerde biersommeliers beweegt, is de fascinatie en interesse in de oudste culturele drank ter wereld. Hun doel is om als schakel te fungeren tussen de producent ende consument en om de zintuiglijke kenmerken van het bier over te brengen.

 

In de opleiding tot gecertificeerd biersommelier wordt met passie bierkennis bijgebracht en wordt het zintuiglijke systeem diepgaand onderzocht. Om de titel Diplom Biersommelier/ en de zilveren speld te mogen dragen, moeten de deelnemers aan de opleiding talrijke schriftelijke en praktische proeven afleggen.

 

Na het voltooien van de training moet elke gecertificeerde biersommelier zijn opleiding voortzettenen zijn zintuiglijke vaardigheden trainen. Enerzijds om het geleerde te consolideren en verder te ontwikkelen en anderzijds om uw specialistische kennis up-to-date te houden.

Een kleine impressie

De wereld van proosten & proeven.

Op dit moment zijn er geen items om weer te geven.
Smaakt dit naar meer?

In te huren als Biersommelier waarbij kennis, wetenschap, processen en gastronomie voorop staan