Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Bierblog:
De Biergondiër

Hollandse Nieuwe & Bier

Hollandse Nieuwe & Bier

Haring & Bier, de beste maatjes!

Medio juni wordt het wachten voor de liefhebber beloond; de Hollandse Nieuwe is er weer! Wisten jullie dat haring beste maatjes is met een lekker bier?

De Hollandse Nieuwe is er weer!

Hollandse Nieuwe wordt in de Noordzee gevangen en komt in Denemarken en Noorwegen aan land. Je kunt een haring alleen Hollandse Nieuwe noemen als ze vet genoeg is: vanaf zo'n 16 procent tellen ze mee.

In het voorjaar eten de haringen zich vol met plankton en bouwen ze in een mum van tijd een enorme vetvoorraad op. Die kan wel oplopen tot 25 procent van de vis.

Hij mag tot 1 september de naam Hollandse Nieuwe dragen, daarna heet hij 'maatje'., want daarna neemt het vertpercentage af.

Waar proosten we mee?

Alhoewel de traditie voorschrijft om bij de haring een korenwijn te drinken gaat, uiteraard, de voorkeur van uw Biergondiër uit naar een mooi bier.

Het koolzuur in bier geeft een opruimende werking in je mond zodat smaken en aroma's letterlijk loskomen,

Kies voor een niet te overheersend kruidig of hoppig bier om de smaak van de haring niet weg te blazen; een wit, weizen of blond bier zal het zeker goed doen.

Geniet ervan!

Een kleine impressie

De wereld van proosten & proeven.

Op dit moment zijn er geen items om weer te geven.
Smaakt dit naar meer?

onafhankelijk advies, gesteund door meer dan 30 jaren ervaring