Bier Spijs: Kaasfondue met 4 het Leven Quadrupel
Cheese Fondue Day; 11 april is de dag van de kaasfondue
Het verbaast je vast niet, maar kaasfondue dag is een dag die draait om het overheerlijke gerecht; kaasfondue! Zoals meerdere trends is ook kaasfondue dag iets wat wij in Europa aan de Amerikanen te danken hebben. Natuurlijk verdient zo’n heerlijk pannetje pruttelende kaas ook in Nederland een eigen nationale dag.
Op deze dag vieren we kaasfondue en al het lekkers wat hierbij komt kijken. Maak een kaasfondue waarbij jij je vingers aflikt, haal je favoriete dippers in huis en maak je klaar voor een avond genieten met een verse kaasfondue. Kaasfondue is gezellig, knus en kan voor elk moment. Van een bourgondisch avondje tafelen, tot het vieren van een speciaal moment.
Dit is ook hét moment om eens iets nieuws te proberen.
Waarom niet eens kiezen voor een stoere kaasfondue met donker bier, dat geeft je fondue nóg meer smaak.
Zowel de kazen als het bier zijn te verkrijgen bij Kaaz Valkenswaard.
Ingrediënten (voor 2 personen)
35 gr boter
35 gr bloem
350 ml 4 het Leven Quadrupel
150 gr Emmentaler
150 gr Gruyère
150 gr Appenzeller
2 tl mosterd
Snuf nootmuskaat
Peper
Voorbereiden
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Laat het mengsel (roux) 3 min.al roerend zachtjes garen. Voeg de helft van het bier al roerend toe en wacht tot de saus gebonden is. Voeg dan de rest toe en roer wederom tot een gebonden saus.
Voeg de kaas indelen al roerend toe. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat en vers gemalen peper.
Aan tafel
Schenk daarna het mengsel in een fonduepan en zet deze op tafel; verhit de fonduepan en zet deze uit. Wanneer de kaas afkoelt kun je deze weer even aanzetten; maar niet te lang, want dan brand deze aan.
Daarna lekker dippen met brood, champignons, droge worst, biefstukreepjes, geblancheerde groenten, rauwkost en andere lekkere dingen.
De fles 4 het Leven is nog niet leeg, schenk gerust nog een paar glazen uit en geniet van deze heerlijke combinatie.