Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Bierblog:
Horeca advies

Aandachtspunten voor een passend bierassortiment

Aandachtspunten voor een passend bierassortiment

We maken géén bierkaart voor de kastelein

Het adviseren voor een bierkaart doen we in eerste instantie voor de gasten van de horeca ondernemer. Uiteraard altijd in goed overleg en rekening houdend met eventuele geldende verplichtingen vanuit de leverancier.

Ken je gast

Dé bierdrinker bestaat niet; het is ontzettend belangrijk om erachter te komen wie je aan je bar hebt zitten. Is het de beginnende of traditionele bierliefhebber, die graag geniet van een mooi blond bier of een Belgische Tripel voor een lage of gemiddelde prijs. Of juist de ‘Beer Geek’, die liefst wekelijks verrast wil worden met exclusieve bieren, deze ook bijhoudt op Untappd en daarvoor ook nog eens flink wil betalen.

Misschien komt een groep niet of nauwelijks bij jou over de vloer en hoef je ze dus ook niet te bedienen, of stel je ze juist onbewust teleur met je assortiment.

 

Logistieke capaciteit en houdbaarheid

Je opslagruimte zit een keer vol, dus je moet keuzes maken. Vaste bieren mogen nooit op gaan, maar bijzondere bieren verkopen juist beter als je duidelijk maakt dat ze bijna op zijn. Bieren die gevoelig zijn voor bederf (lichte, hoppige bieren) wil je bij voorkeur altijd koud houden.

 

 

Balans in de bierkaart

Volledigheid, variatie en afwisseling zijn erg belangrijk. Je hoeft niet altijd alles in huis te hebben; bij meer exclusieve bieren kan het juist positief werken wanneer ‘op’ ook echt ‘op’ is. Daarnaast is het bewust wisselen van bieren handig én noodzakelijk om sommige doelgroepen geboeid te houden.

 

Communicatie en kundige medewerkers zijn misschien nog wel het belangrijkste: als het bier watje hebt niet wordt opgedronken omdat je gast er niets van weet, help je er niemand mee. Dat is zonde van je geld én van het bier.

 

Wij nemen altijd een personeelstraining mee bij het implementeren van een nieuwe bierkaart. Een enthousiaste medewerker die weet wat hij of zij schenkt is de beste garantie voor een tevreden gast.

Een kleine impressie

De wereld van proosten & proeven.

Op dit moment zijn er geen items om weer te geven.
Smaakt dit naar meer?

onafhankelijk advies, gesteund door meer dan 30 jaren ervaring

Andere Bierblogs in deze categorie

De wereld van proosten & proeven.

Op dit moment zijn er geen items om weer te geven.