Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Diensten:
Bierbeleving

4 het Leven - Quadrupel

4 het Leven - Quadrupel

Op naar een Biergondisch genietmoment in goed gezelschap

In de opleiding tot Diplom Biersommelier komt het brouwproces uitgebreid aan bod. Alle ingrediënten worden diepgaand behandeld en het brouwen zelf wordt zowel in de theorie als in de praktijk doorlopen. Het werd eens tijd om deze theorie voor mezelf om te zetten in een volledig eigen receptuur.

Voor de eerste batch is een unieke datum gekozen, met hulp van mijn vader en onder toeziend oog van mijn brouwmaat Henk Fijneman van Brouwerij Amai is het werkelijk een parel geworden.

Op schrikkeldag, 29 februari 2020, zag deze quadrupel voor het eerst het levenslicht. Slechts één keer in de vier jaar is ons die extra dag gegund, die we dan ook ten volle hebben benut.

2e Batch

Inmiddels is het bier, op veler verzoek, opnieuw gebrouwen.

Deze intens donkere quadrupel heeft een rijk smaakpalet door het gebruik van maar liefst vier mouten. De afdronk is zacht, licht bitter en zoet met toetsen van laurier en framboos.

Foodpairing 

Dit bier laat zich perfect manoeuvreren naar het ultieme genietmoment in goed gezelschap. Zeker in combinatie met de mooie kazen van Kaaz.

De quadrupel laat zich erg goed combineren met de volgende kazen:

Mordicus bierkaas
Kaasplankje Mordicus bierkaas en kaasmes

Bereid van melk van het Montebéliarde koeras, gerijpt in een natuurkorst. Tijdens de rijping wordt de kaas meerdere malen ingewassen met donker Mordicus bier, een speciaalbier van Stadbrouwerij Wageningen. De Montebéliarde koe komt oorspronkelijk uit Oost-Frankrijk. Maar ook in Nederland staan ze in de weilanden te grazen! De kaas heeft een romig, vol en zwaar karakter met een kruidige ondertoon van mout.

Rabel ajo Negro
Biergondier kaas Rabel ajo Negro foodpairing

Deze 100% Spaanse harde schapenkaas komt uit La Mancha, Zuid- Spanje. Uniek in deze manchego kaas is de zwarte knoflook. De gefermenteerde knoflook geeft een smaak van koffie en pure chocolade af. Wat een supercombinatie van smaken.

Blu 61, La Casearia Carpenedo
Biergondier Blu 61 blauwader kaas foodpairing

Een geweldige kaas voor het oog! Deze Italiaanse blauwader wordt 2 maanden gerijpt in Raboso Passito dessertwijn en afgetopt met gekonfijte cranberrys. Het pikante karakter van de blauwader in combinatie met het zoete, fruitige van de dessertwijn is een geweldige combinatie.

Bewaarbier

Een perfect genietbier om direct te drinken of om nog eens rustig vier jaren weg te leggen, maar wat ons betreft zijn er nooit genoeg momenten om te proosten op wat écht belangrijk is!

Introductiemoment

Vrijdag 21 oktober hadden we even een klein introductiemomentje bij Kaaz Valkenswaard.

Voor de eerste batch is een unieke datum gekozen, met hulp van mijn vader en onder toeziend oog van mijn brouwmaat Henk Fijneman van Brouwerij Amai is het werkelijk een parel geworden.

Op schrikkeldag, 29 februari 2020, zag deze quadrupel voor het eerst het levenslicht. Slechts één keer in de vier jaar is ons die extra dag gegund, die we dan ook ten volle hebben benut.

2e Batch

Inmiddels is het bier, op veler verzoek, opnieuw gebrouwen.

Deze intens donkere quadrupel heeft een rijk smaakpalet door het gebruik van maar liefst vier mouten. De afdronk is zacht, licht bitter en zoet met toetsen van laurier en framboos.

Foodpairing 

Dit bier laat zich perfect manoeuvreren naar het ultieme genietmoment in goed gezelschap. Zeker in combinatie met de mooie kazen van Kaaz.

De quadrupel laat zich erg goed combineren met de volgende kazen:

Mordicus bierkaas
Kaasplankje Mordicus bierkaas en kaasmes

Bereid van melk van het Montebéliarde koeras, gerijpt in een natuurkorst. Tijdens de rijping wordt de kaas meerdere malen ingewassen met donker Mordicus bier, een speciaalbier van Stadbrouwerij Wageningen. De Montebéliarde koe komt oorspronkelijk uit Oost-Frankrijk. Maar ook in Nederland staan ze in de weilanden te grazen! De kaas heeft een romig, vol en zwaar karakter met een kruidige ondertoon van mout.

Rabel ajo Negro
Biergondier kaas Rabel ajo Negro foodpairing

Deze 100% Spaanse harde schapenkaas komt uit La Mancha, Zuid- Spanje. Uniek in deze manchego kaas is de zwarte knoflook. De gefermenteerde knoflook geeft een smaak van koffie en pure chocolade af. Wat een supercombinatie van smaken.

Blu 61, La Casearia Carpenedo
Biergondier Blu 61 blauwader kaas foodpairing

Een geweldige kaas voor het oog! Deze Italiaanse blauwader wordt 2 maanden gerijpt in Raboso Passito dessertwijn en afgetopt met gekonfijte cranberrys. Het pikante karakter van de blauwader in combinatie met het zoete, fruitige van de dessertwijn is een geweldige combinatie.

Bewaarbier

Een perfect genietbier om direct te drinken of om nog eens rustig vier jaren weg te leggen, maar wat ons betreft zijn er nooit genoeg momenten om te proosten op wat écht belangrijk is!

Introductiemoment

Vrijdag 21 oktober hadden we even een klein introductiemomentje bij Kaaz Valkenswaard.

Een kleine impressie

De wereld van proosten & proeven.

Op dit moment zijn er geen items om weer te geven.
Smaakt dit naar meer?

Als gastspreker cq. presentator rondom Bierbelevingen zoals openingen, events en promoties